De mest populære elvene i Norge for rafting og vannsport i forbindelse med klassetur er Otra (Evje), Strandaelva (Voss), Raundalselva (Voss), Numedalslågen (Geilo) og Sjoa som renner gjennom Sjodalen og Heidal. Klasseturen.no samarbeider med ledende raftingselskaper som skreddersyr raftingopplevelser i Norges beste elver til lavest mulig priser.
Rafting er en spennende utendørsaktivitet der man bruker en oppblåsbar flåte som navigeres ned en elv eller et stryk. Aktiviteten har vært populær siden 1950-tallet og utviklet seg fra adrenalinsøkende enkeltpersoner med bladårer, til multi-person flåter slik vi kjenner sporten i dag. Rafting blir ofte omtalt i forbindelse med ordet White water. White water rafting kan spores tilbake til 1811, der det første registrerte forsøket på å navigere ned elven Snake i Wyoming ble utført.
Pris fra kr 750,- per person for 1 overnatting i lavvo og 2 valgfrie aktiviteter over 2 dager (priseksempel gjelder Evje/Otra). Du kan velge om klassen skal overnatte i lavvo, hytte eller feriehus. I tillegg til rafting tilbyr våre samarbeidspartnere andre spennende aktiviteter som fjellklatring, zipline, Lazer- tag, BMX, fiske og «Grottetur». Vi gjør oppmerksom på at ikke alle overnattingsmuligheter eller aktiviteter finnes på alle reisemål. Bruk gjerne vår rafteguide eller turplanlegger så sender vi deg et skreddersydd tilbud.
Nyhet! Skreddersy din egen pakketur med vår nye rafteguide!
Rafting i elven Otra som befinner seg i Evje er regnet som et av stedets mest populære attraksjoner. Den fantastiske elven er den største elva på Sørlandet og har sitt løp fra Setesdalsheiene i Bykle kommune i Aust-Agder i nord til Kristiansand i Vest-Agder i sør. Syrtveitsfossen er spektakulær og har spennende fossestryk for våre raftingturer.
I sommersesongen kjøres det hver dag spennende halvdags raftingturer, to ganger om dagen. Erfarne instruktører vil guide dere på en actionfylt reise nedover elvestrykene som er gradert til vanskelighetsgrad: 2-4. Mer informasjon om vanskelihetsgrad finner du lengre ned på siden. Otra er 245 kilometer lang og er dermed Norges åttende lengste elv. Rafting er en spennende aktivitet som bygger både tillit og relasjoner, perfekt for skoleklasser.
Rafting på Voss er en spennende og moro aktivitet som har utviklet seg til å bli en av de mest populære i området. Avhengig av vannmengde i elvene raftes/padles det enten på Strandaelva eller Raundalselva. Begge elvene tilbyr varierte og spennende utfordringer og vi kan garantere en uforglemmelig opplevelse!
Strandaelva
Vanskelighetsgrad: 2-4 ca. 8 km. Strandaelva har 9 spektakulære rapids og flere vakre seksjoner. Siden elva har en bassengdråpeprofil, er graderingen relativt lav i forhold til størrelsen på strykene du vil kjøre, noe som gir en stor opplevelse til en lav pris.
Raundalselva
Vanskelighetsgrad: 2-4 ca. 7 km. Raundalselva renner gjennom en vakker dal langt vekk fra veien. Vi bruker denne elven når Stranda-elven er for lav, normalt i august - september. Elven er krevende og regnes som en av de mest tekniske i Norge. Elven er krevende og regnes som en av de mest tekniske i Norge.
Navnet Sjoa betyr "hvitt vann". Dette passer i grunnen ganske godt, for Sjoa er en vill elv bestående av flere hvite, fossende stryk helt fra Gjende i Jotunheimen til Sjoa i Gudbrandsdalen, der elva renner ut i Gudbrandsdalslågen. Hvite stryk er nemlig perfekt for rafting. Når vi tar med gjester i Sjoa, er det med spesialbygde, selvlensende gummibåter utviklet spesielt for elv og foss. Da padler vi nedover Sjoa med opp til 6 personer pluss en guide i hver båt. Sjoa er en elv der forskjellige ruter er tilpasset forskjellige nivå. Nybegynnere rafter i en annen del av Sjoa enn de mer erfarne rafterne, og sikkerhet står alltid i fokus. Vanskelighetsgrad: 2-4.
Numdalslågen byr på flere av landets mest spennende stryk i forbindelse med rafting. Elven har en lengde på 352 km og er Norges tredje lengste elv. Numedalslågen starter på Hardangervidda og renner gjennom Sæterdalen, Dagali, Numedal, Kongsberg og gjennom Lågendalen ned til Larvik, hvor elven munner ut i sjøen. Vi kan med rette anbefale at dere legger raftingturen til Numedalslågen . Vanskelighetsgrad: 2-4.
White water omtaler egentlig det hvite bruset i elvens stryk. Alle elver er ulike i form av geologi og terreng hvor høydeforskjeller, steiner og andre naturlige hindringer gir elven unike trekk og karakter. White water partiene av elven er de skummende hvite strykene som rafting entusiaster er svært opptatt av. Disse strykene klassifiseres med karakterer fra 1 (flat, scenisk) til 5 (høy eventyr/risiko), selv om klasse/grad 6 eksisterer teoretisk (se egen forklaring).
Krever ingen spesiell kunnskap om manøvrering eller elvepadling.
Kan kreve noe kunnskap om manøvrering av båt med årer. Hvis du ikke har noen erfaring med bruk av årer, anbefaler vi en kort treningsrunde i trygge omgivelser. Alle våre samarbeidspartnere kan bistå med denne opplæringen ved ankomst.
I denne klassen kan man forvente middels store bølger, fart og spennende stryk. Krever noe opplæring og manøvrering enkelte steder. Vi anbefaler denne klassen til skoleklasser og vil gi dere masse flotte opplevelser uten alt for store utfordringer.
Man kan si at dette er klassen der "ekte" White water rafting starter. Her finner du store bølger, lange stryk og hindringer. Krever noe opplæring av kvalifisert personell. Alle våre samarbeidspartnere kan bistå med denne opplæringen.
Store bølger, kontinuerlige stryk, store steiner og farer som krever presis manøvrering. Ofte karakterisert ved "må gjøre " trekk, det vil si unnlatelse av å utføre en bestemt manøver på et bestemt punkt kan føre til alvorlig personskade. Noen ganger er klasse 5 utvidet til klasse 5+ som beskriver de mest ekstreme raftingelvene i verden.
Klasse 6 er en myteomspunnet klasse som mange eksperter vil si egentlig ikke eksisterer. Grunnen er at risikoen er så høy at mange ikke vil erkjenne den. I praksis refererer det til stryk som ikke er mulig å ta seg ned uten stor risiko for skade.
Vero consequat cotidieque ad eam. Ea duis errem qui, impedit blandit sed eu. Ius diam vivendo ne.
Sed eget turpis a pede tempor malesuada. Vivamus quis mi at leo pulvinar hendrerit. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis
Sed eget turpis a pede tempor malesuada. Vivamus quis mi at leo pulvinar hendrerit. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis
Sed eget turpis a pede tempor malesuada. Vivamus quis mi at leo pulvinar hendrerit. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis